3 Ocak 2017 Salı

MİLLİ DAVA "VATAN KIBRIS" YAŞAYACAK VE MUTLAKA YAŞATILACAKTIR

VATAN KIBRIS YAŞAYACAKTIR
AŞAĞIDA İMZALARI BULUNAN BİZLER; HASSAS BİR DÖNEMEÇTE BULUNDUĞUMUZBİR SIRADA,
MİLLÎ DAVAMIZ KKTC’NİN BEKASI KONUSUNDA,TÜRK MİLLETİNİN AKLISELİMİNE SESLENİYOR,
TÜRK MİLLETİ VE DEVLETİ ADINA HAREKET EDENLERİ UYARIYORUZ!
Kıbrıs’ta; 352 yıl Türkler, 37 yıl İngilizler ve 3 yıl 4 ay Türk - Rum ortak Kıbrıs Cumhuriyeti egemen olmuştur. 1960’da kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Rumlar1963’de kanlıbir darbeyle yıkmış; 1974’deikinci bir Yunan darbesiyle Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak üzere başlatılan katliam, Türkiye’ninaskeri müdahalesiyle önlenerek bugünlere gelinmiştir.
KIBRIS’TA YENİDEN ORTAK BİR DEVLET KURMA MÜZAKERELERİNDE:

v     Kıbrıs Türklerini yeni bir Rum darbe ve katliamından koruyan,Türkiye’nin garantisinden ve Türk askeri varlığından asla taviz verilemez.
v     Ortak “Kıbrıs Cumhuriyeti” nikahlı bir darbe ile yıkan katliamcı Rumlar meşru, uluslararası hukuka göre self determinasyon hakkını kullanan Türkler gayrimeşru sayılamaz.
v     Eşit egemenliğe dayanmayan federasyon; veto yetkisi tanınmayan siyasi eşitlik olamaz.
v     KKTC bölgesine 60-100 bin Rum yerleştirilerek, iki bölgelilik yok edilemez; karışık oturumu öngören ve çatışmaya zemin hazırlayan 1963 şartlarına dönülemez.
v     Türklerin sahibi olduğu Güzelyurt, Karpaz ve Maraş gibi şehit kanıyla sulanmış,Türk varlığı açısından hayati ve stratejik bölgelerRumlara verilemez.
v     Mülkiyet sorunu, tüm dünyada olduğu gibi, ancakglobal takasla çözülebilir; Türk vakıf mülkleri Rumlara verilemez.
v     Türkler; yeterli nüfus, yeterli toprak, yeterli ekonomi, yeterli hukuk, yeterli güvenlikten mahrum olarak,yurtsuz yuvasız bırakılamaz;hiçbir şekildegöçe zorlanamaz.
v     Türkler, Rumların azınlığı haline getirilemez; Kıbrıs, Girit gibi Helen adası yapılamaz.
v     1974’den beri gelişmiş bir demokrasi, barış ve huzur içinde yaşayan KKTC yok sayılamaz.
v     Varılacak antlaşma şartlarının,AB kriterleri kullanılarak değiştirilmesini önlemek için,AB’nin birincil hukuku olarak tescillenmesinden asla vazgeçilemez.
v     KKTC yok edilerek, Türkiye’ninDoğu Akdeniz’de kuşatılmasına izin verilemez.
v     Kıbrıs’ta;“Türklerin can-mal güvenliğiningarantisi olacağız” vaadiyle askerlerimizin çekilmesinisağlayıp yaygın katliam ve kitle göçünü başlatarak, Girit’inYunanistan’a teslim edilmesinde olduğu gibi, Haçlı tuzağına bir defa daha düşülemez.
v     Türk’ün Türk, Rum’un Rum kimliğiyle, ebediyen yaşayabilmesini garanti altına almayan hiçbir antlaşma kabul edilemez.  2 OCAK 2017
Türk kamuoyuna saygıyla duyurulur.  
BTM HARETETİ & Mustafa Nevruz SINACI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder