13 Mayıs 2016 Cuma

YUNANİSTAN, EGE ADALARIMIZI NEDEN İŞGAL EDİYOR? & YUNANİSTAN, EGEDEKİ 100 MİLYAR $’LIK REZERVLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ !!!

YUNANİSTAN, EGE ADALARIMIZI NEDEN "ALÇAKÇA VE KÜSTAHÇA" İŞGAL EDİYOR???..
"Milli benliğini yitirmiş uluslar, başka milletlerin avıdır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
Değerli arkadaşlar,
Güzel ülkemiz, AB-D emperyalizminin organize ettiği IŞİD ve PKK terörü yüzünden Doğu ve Güneydoğuda büyük bir mücadele veriyor. Yaklaşık 10 aylık süreçte, çok üzücü yüzlerce kayıplar verdik. Üstelik birçok ilimizde de canlı bombalar yüzünden de yine yüzlerce can kaybımız oldu. Yani güzel ülkemiz büyük bir terör kabusu içinde. Bu kaotik ortam yüzünden, güzel ülkemize Turist akışıda azaldı. Doğu ve Güneydoğudan ihracat yollarımız da kapandı. Yıllık kaybımız 20 milyar $ civarında.
Üstelik düşen veya düşürülen Rus uçağı yüzünden de Rusya ile aramız da açıldı. Umarım, yöneticilerimiz ve danışmanları, en kısa zamanda komşumuz Rusya ile devam eden bu yapay anlaşmazlığı en kısa zamanda giderirler.
Değerli arkadaşlar,
Bu süreci fırsat bilen Yunanistan da yaklaşık 5 yıldır Ege’de adalarımızı işgal ediyor. İşgal ettiği ada sayısı 16 oldu. Bu adalar; Hurşit, Koyun adası, Eşek adası, Bulamaç (Farmakos), Fornoz, Nergizcik, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi isimli adalardır.
Adalarımız neden işgal ediliyor??? Bu soruma yanıt olmak üzere, Özel Bürodaki değerli arkadaşlarımızın 16 Mart 2013 tarihinde göndermiş olduğu YUNANİSTAN, EGEDEKİ 100 milyar $’lık REZERVLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ !!! başlıklı yazısını, aşağıda sizlere yeniden anımsatmak istedim.
Umarım tüm yöneticilerimiz ve danışmanları, bu uyarımızı dikkate alır ve gereken önlemleri de en kısa sürede gerçekleştirirler. Kazanan güzel ülkemiz ve saygıdeğer halkımız olacaktır.
Sevgi ve saygılarımla (13.5.2016).
Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
 ***
YUNANİSTAN MİLLİ HÜKÜMETİEGEDEKİ 100 MİLYAR $’LIK REZERVLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ !!!
Wall Street Journal, Yunanistan ve Türkiye analizini yaptı.
ABD'li gazete Wall Street Journal, Yunanistan'ın Ege'deki 100 milyar dolarlık rezervlerin peşine düştüğünü yazdı.
Yunanistan Ege'nin dibindeki zengin doğal hidrokarbon enerji kaynaklarının peşinde '12 mil' sorununu yeniden gündeme taşıyor. Yunanlılar Ege'de 12 deniz mili hakkına sahip olursa bölgenin yüzde 70'ini elinde bulunduracak.
100 MİLYAR $’LIK REZERV
Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Ege'de sular bu kez enerji yüzünden ısınıyor. 'Yunan denizciler Türkiye'yi oyunbozanlık ile suçluyor' başlıklı haberdeki ifadelere göre: 300 milyar euroluk borç yükünü sırtlamış olan Yunanlı siyasetçiler rafa kalkmış '12 mil' sorununu bu aralar sık dillendirmeye başladı. Nedeni ise ekonomik. Doğalgaz ve petrolü Rusya'dan alan Yunanlar enerji bağımlılıklarını Ege Denizi'nde bulmayı umdukları hidro karbon kaynaklar ile bitirmek istiyorlar. Hesaplara göre Ege Denizi'nin altında 100 milyar $’lık petrol, doğalgaz ve hidrokarbon rezervleri bulunuyor.
HESAPLAR KARIŞTI
Yunanların enerji rüyasının önündeki en büyük engel Türkiye. Yunanları doğal kaynak aramak için kıta sahanlığı 12 deniz mili olarak hesaplıyor. Türkiye'nin hesabı ise 6 deniz mili.
KIBRISLI RUMLAR DA, DOĞALGAZI AFRODIT'TE BULDU
Kıbrıs Rum Kesimi 2011 yılının Ekim ayında adanın çevresinde Afrodit olarak bilinen 12. parselde doğalgaz çalışmalarına başlamıştı. Amerikan Noble enerji ile ortak yürütülen çalışmalar sonrasında doğalgaza ulaşıldı. KKTC ise gazın ortak ada değeri olduğunu ve kendileriyle paylaşılması gerektiğini söylüyor.
YUNANİSTAN BM ANLAŞMASINA GÜVENİYOR
Yunanistan'ın yaptığı kıta sahanlığı hesabı 1994 yılında yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler III. Deniz Hukuku Anlaşması'nın 3. maddesine dayanıyor. Orada 6 deniz mili olan kıta sahanlığının 12 deniz miline çıkarılması hükmü bulunuyor. Komşu da buna güvenerek Ege Denizi'nin dibinde hidrokarbon kaynakları aramak istiyor. Fakat Türkiye, kıta sahanlığının anlaşma öncesinde olduğu gibi 6 deniz mili olması gerektiğini söylüyor. Hatta 2010 yılına kadar Türkiye bu durumun ihlalini 'savaş nedeni' olarak bile görüyordu. Bu konuda Türkiye'nin en büyük destekçisi ise ABD Senatosu. Senato anlaşmayı Başkan Barack Obama'nın çabalarına rağmen uzun bir zamandır onaylamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder