4 Ağustos 2015 Salı

HASBİHÂL; "DOKUNULMAZLIK" Mehmet Şükrü BAŞ

HASBİHÂL                                                         
DOKUNULMAZLIK
Mehmet Şükrü BAŞ
                                                                     mehmet_sukru_bas@mynet.com
Sevgili okurlarım!..
Bu ülke neden arpa boyu yol almıyor veya alamıyor biliyor musunuz?
Kalıcı ve caydırıcı yasalarımız veya anayasamız olmadığı için,
İleriyi görmediğimiz için,
Günübirlik yasalar ve mevzuatlarla yönetildiğimiz için,
Aklı başında yöneticilere hasret kaldığımız için…
                                               ***
Ülkemizin şuanda içerisinde bulunduğu bu vahim duruma bakıyorum dün ne ise bugün de aynı... Değişen bir şey yok.
Konu aynı, konu mankeni aynı,
Söz aynı, kelam aynı,
Söylem aynı, eylem aynı,
Hamam aynı tas aynı,
Sadece tellaklar değişmiş.
                                     ***
25 Temmuz 2007 tarihinde bir konuyu sayfamıza taşımış ve “Dokunun şu dokunulmazlara” diye adeta feryat etmişiz.
Hiç kimseler duymamış bu feryadımızı,
Hiç kimseler dokunmamış dokunulmazlık zırhı altında bazılarının bölücülük ve yıkıcı faaliyetlerine. Aradan geçmiş ay ve yıl itibariyle tam sekiz koca yıl yine aynı söylem ve yine aynı eylemler zadece mankenler değişmiş.
Ülke perişan, millet perişan, devlet perişan.
Ocaklara ateş düşmüş analar, babalar, eşler, yavuklular yetim kalan çocuklar ağlıyor bir ulus ağlıyor.
Kan gövdeyi götürüyor Yüce Meclis çatısı altında hainlere arka çıkılıyor, destek veriliyor.
Dağdaki teröriste methiyeler diziliyor kim diziyor, Bunun cevabı sekiz sene ence yazdığımız yazının içerisinde…
Buyurun birlikte okuyalım 25 Temmuz 2007 tarihli yazımızı.
DOKUNUN ŞU DOKUNULMAZLARA!..
“Adamın kafasını kırmışlar. Adam kan revan içinde avazı çıktığı kadar bağırıyor “Ah arkam vah arkam” Yanına varıp baktıklarında kafasında kanlar aktığını ancak arkasında her hangi bir yara ve berenin bulunmadığını görünce soruyorlar “Arkadaş senin kafanı kırmışlar arkanda ne var ki?” Adam bu soruyu kendisine soranlara garip garip bakarak! “Arkam olsaydı kafamı kırabilirler miydi? demiş.
Bizde bu gün 550 kişinin ya ilk defa yâda yeniden dokunulmazlık zırhına büründüklerini, arkalarını yine sağlama aldıklarını görünce bir sade vatandaş olarak ilgililere diyoruz ki;
Biz milletiz. Bizim vekillerimize dokunulmazlık zırhı veriyorsunuz da biz asıllara neden dokunulmazlık zırhı vermiyorsunuz?
Bana da bir dokunulmazlık zırhı verin!.
Merak etmeyin ülkemin birlik ve beraberliğine, gönderdeki ay-yıldızlı bayrağıma, kışladaki sancağıma, ülkemin her karış toprağına sahip olacak onlara asla ve asla kem gözle bakmayacağım.
Hırsızlık yapmayacağım,
Kimseyi kandırmayacağım.
Hayali ihracatla, hayali faturayla devletimi dolandırmayacağım.
İhalelere fesat karıştırmayacağım.
Çalmayacağım çırpmayacağım.
Lütfen bana da bir dokunulmazlık gömleği verin.
VERİN Kİ!
Korkmadan çekinmeden ülkemi ve ülkemin her değerini koruyabileyim. Ülkeme sövenleri, ihanet edenleri, ülkemin kaynaklarını kurutanları, kanımızı emenleri gece gündüz yâd edeyim.
Ülkemin temeline dinamit koyanları, askerimi, polisimi şehit edenleri, kamu malına zarar verenleri sabah akşam günde beş defa yâd edeyim.
BU KADINI KİM KONUŞTURUYOR?
2007 seçimlerinden bir gün önce ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi olan Hürriyet’te bir başlık “Bu kadını kim konuşturuyor” bu kadın dediği kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana bağımsız adayların mitinglerinde terörist başına "Önderimiz İmralı’da" dediği için hakkında soruşturma açılan ve ırkçı politik söylemleriyle dikkati çeken Zana, Iğdır’daki mitingte de Türkiye’yi geren sözler sarf etmekten de vaz geçmedi. Zana, "Artık Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara; Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur" diyerek adeta emirler yağdırmıştır.
Gördünüz mü neden dokunulmazlık gömleği istediğimi. Bu kadın istediği gibi konuşuyor ben konuşamıyorum. Çünkü beni koruyacak bir gömlek beni koruyacak bir yasa yok.
                                                       ***
PKK örgütüne “üye" olmaktan İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olan Sebahat Tuncel seçimi kazandığından bu günlerde mazbatasını alarak meclise girecektir. Ne diyelim oda dokunulmazlık zırhına bürünecek oda Leyla ablası gibi Türkiye’nin bölünmesini gündeme getirecek ve Atatürk’ün kurduğu meclis çatısı altında zehrini kusacaktır. Milletvekili olması sıfatıyla üzerindeki dokunulmazlık zırhı içerisinde hiç kimseden çekinmeden yasalardan korkmadan eylemini sürdürecektir.
Böyle bir oluşum hangi Türk evladını rencide etmez? Merak ediyorum:
                                               ***
Her seçim arifesinde siyasilerimiz meydanlarda “İlk iş olarak dokunulmazlıkları kaldıracağız” şeklindeki yalanlarının sadece Meclis kapısından geçinceye kadar geçerli olduğunu bu kapıdan girince her vekilin mutlaka dokunulmazlık zırhına muhtaç olduğunu görüyoruz.
Hal böyle olunca yalanın, talanın, hırsızlığın, yolsuzluğun, zimmetin, suiistimalin yanında güzel ülkemizin bölünmesi dahi telaffuz edilmeye başlanıyor. Ve bunun adına da ne yazık ki dokunulmazlık deniliyor.
Bu zırhı giyen suç işleme eğiliminde olan bazı vekillerin (burada yazsam suç olur Sebahat Tuncel’in boşalttığı yeri ben doldururum) iştahı kabarınca suiistimaller, yolsuzluklar ayyuka çıkar. Olan ülkemize olur onurumuz ve kişiliğimiz ayaklar altında pas pas olur. Yüce meclisin saygınlığına halel gelir.
                                               ***
Bu yüzden:
2007 seçimleri öncesinde Yeni bir umut olan bu yeni hükümetten rica ediyoruz. ‘Ne olur şu dokunulmazlık zırhını kaldırın, rüşvete, hırsızlığa, yolsuzluğa, vatana ihanete yol vermeyin, dokunun şu dokunulmazlığa insanın alnı açık olsun, suçların karşısında dokunulmazlık bir kalkan olmasın.’
Ah dokunulmazlık ah seni kim icat ettiyse mezarında yatmasın!!!
Bu yazdıklarımın da lütfen altını çiziniz…
Eğer ki kürsü dokunulmazlığı arkasında Yüce Meclis bir gösteri salonu haline getirilir ve ipin ucu kaçırılırsa Allah korusun korktuğumuz şeyler o zaman başımıza gelir. “ demişiz…(25.07.2007)
                                              ***
Ve o gün korktuklarımız bu gün bir kere daha başımıza gelmiş durumda.
Sayın hükümet artık ne yapacaksanız yapın bu ülkede hiç kimseye suç işleme özgürlüğü vermeyin. Vatanın birlik ve dirliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza, sancağımıza uzanan her kirli eli kırın artık.
Bu cennet vatanda ülkemize milletimize eylem ve söylemleri ile zarar veren baykuşların kanat çırpmasına izin vermeyiniz artık.
Millet sizden bunu bekliyor.
                                           ***///***
Mehmet Şükrü Baş 05 Ağustos 2015    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder