24 Aralık 2018 Pazartesi

Lozan Antlaşması 2023'de Bitecek, Biz de Madenlerimizi Çıkarabileceğiz "Mahfi EĞİLMEZ" Vergi-Algı Net.İnternet Sitesi -Lozan Antlaşması 100 Yıllık Geçici Bir Antlaşma mı?

Lozan Antlaşması 2023'de Bitecek, Biz de Madenlerimizi Çıkarabileceğiz
Mahfi EĞİLMEZ
Son yıllarda nereye dönsek şöyle bir iddiayla karşılaşıyoruz: ‘Lozan Antlaşması 100 yıl süreli yapılmıştır. Antlaşmaya ekli gizli maddelerde, Türkiye’nin bor ve petrol başta olmak üzere madenlerini çıkarması yasaklandığı için biz bunlardan yararlanamıyoruz. Antlaşmanın süresi 2023 yılında dolacak, dolayısıyla 2023’den itibaren madenlerimizi yer üstüne çıkarıp kullanarak ve ihraç ederek hızla gelişmiş ülke statüsüne geçeceğiz.’
Bu iddia doğru mu yoksa bir şehir efsanesi mi? Eğer doğruysa bugüne kadar çıkaramadığımız madenlerimizi çıkararak 2023’den sonra zengin olacağız demektir. Eğer bu bir şehir efsanesiyse o zaman bunu kanıtlayalım ve tarihin çöplüğüne atalım.
Lozan Antlaşması 100 Yıllık Geçici Bir Antlaşma mı?
Lozan Antlaşması metnine aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşılabilir:
BARIŞ ANTLAŞMASI 1
BARIŞ ANTLAŞMASI 2
Metni baştan sona incelediğimizde Lozan Antlaşmasının süreli olmadığını, Türkiye’nin bor ve petrol başta olmak üzere yer altı zenginliklerinin çıkarılmasını engelleyici herhangi bir madde veya düzenleme içermediğini görmek mümkün. Lozan Antlaşması’na ekli gizli maddeler veya antlaşma ekleri olup olmadığı konusunda bugüne kadar ortaya herhangi bir şey çıkmadı. O nedenle madenlerimizi çıkarmamızı engelleyen gizli düzenlemeler olup olmadığı konusunun gerçek olup olmadığını en kritik konumdaki üç kaynağın (bor, ham petrol ve doğal gaz) çıkarılıp çıkarılmadığını inceleyerek anlayabiliriz.
Madenlerimizi Çıkaramıyor muyuz?
Türkiye’nin madenlerini çıkarıp çıkaramadığı konusunu incelerken üzerinde en çok durulan üç kaynağa ilişkin verileri ele alacağız: Bor, ham petrol ve doğal gaz.
Bor madeni
Bor madeni, cam ve seramik ürünleri üretiminde, demir – çelik sektöründe (kompakt yapıda cüruf elde etmek için), temizlik malzemeleri sektöründe (deterjan vb temizleyiciler üretiminde), tarım sektöründe (gübre üretiminde) ve daha birçok alanda kullanılan önemli bir madendir.
Bor madeni ile ilgili veriler ve bilgiler için aşağıda linki verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Eti Maden İşletmeleri Bor Sektör Raporu 2015’e bakılabilir:
BOR SEKTÖR RAPORU
Dünyadaki bor rezervi 2015 yılı itibariyle 1,3 trilyon ton olarak hesaplanmaktadır. Bu rezervin yüzde 73,2’si Türkiye’de, yüzde 6,1’i ABD’de, yüzde 3,6’sı Çin’dedir. Görüleceği gibi Türkiye bor rezervinde dünyada açık ara ilk sıradadır. Aynı yılda dünya bor üretimi 4,2 milyon tondur. Bu üretimde Türkiye yüzde 48 ile birinci sırada, ABD yüzde 29 ile ikinci sırada ve Güney Amerika ülkeleri (Arjantin, Şili, Peru ve Bolivya) yüzde 12 ile üçüncü sırada yer almaktadır.
Türkiye, bor madeni ihtiyacında kendi iç talebini karşıladıktan sonra ihracat da yapmaktadır. Türkiye’de bor madeni üretimini üstlenmiş olan Eti Maden İşletmelerinin 2015 yılı bor madeni satış gelirleri toplamı 809 milyon Dolar olup bunun 787 milyon Doları ihracat geliridir.
Petrol, yaşamımızda her alanda kullanılan önemli bir kaynaktır. Ham petrol, arıtılarak enerji hammaddesi olarak kullanılmasının yanı sıra birçok türevi de farklı sektörlerde girdi olarak kullanılmaktadır. Doğal gaz, özellikle üretim ve ısınmada enerji kaynağı olarak kullanılan hayati bir kaynaktır.
Ham petrol ve doğalgaz
Ham petrol ve doğal gaz ile ilgili veriler ve bilgiler için aşağıda linki verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ham Petrol ve Doğal Gaz Sektör Raporu 2016’ya bakılabilir:
HAM PETROl ve DOĞALGAZ SEKTÖR RAPORU
Dünya petrol rezervi (konvansiyonel olmayan petrol hariç) 1,7 trilyon varil, doğal gaz rezervleri 187,1 trilyon m3’dür. Türkiye’nin 2015 yılı itibariyle saptanmış ham petrol rezervi 334,5 milyon varil, doğalgaz rezervi ise 3,7 milyar m3’dür. Dünyada petrol üretimi günlük olarak 91 milyon varil, doğal gaz üretimi yıllık olarak 3,5 trilyon m3’dür. 2015 yılında Türkiye, günlük ortalama olarak tükettiği 503 bin varil ham petrolün 51 bin varilini kendi kaynaklarından (yüzde 10) üretmiş, kalan miktarını ithal etmiştir. Aynı yılda Türkiye, yıllık olarak tükettiği toplam 48,8 milyar m3 doğal gazın 398 milyon m3’ünü kendisi üretmiş (yüzde 0,8) kalan kısmını ithal etmiştir.
Madenleri arama ve kullanma faaliyetlerimiz engelleniyor mu?
Buraya kadar yaptığımız inceleme bize Türkiye’de bor, ham petrol ve doğal gazın bulunduğunu ve herhangi bir engelle karşılaşmaksızın çıkarılıp üretildiğini ve satıldığını gösteriyor. Acaba iddia edildiği gibi Lozan Antlaşmasına bağlı gizli maddeler veya eklerde doğal kaynaklarımızı aramamızı, bunlara ilişkin rezervleri saptamamızı engelleyen düzenlemeler var mıdır? Bu sorunun yanıtını vermek için var olup olmadığını veya var ise nerede olduğunu bilmediğimiz gizli düzenlemelere bakamayacağımıza göre elimizde sadece arama faaliyetlerine bakma seçeneği kalıyor.
Yukarıda değindiğimiz Bor Sektör Raporundaki veriler Türkiye’nin dünyada en büyük rezerve ve üretime sahip olduğunu ortaya koyduğuna göre Türkiye’nin bor rezervlerini belirleme, arama ve üretme konusunda herhangi bir engelle karşılaşmadığı açıkça ortaya çıkıyor. Yine yukarıda değindiğimiz Ham Petrol ve Doğal Gaz Sektör Raporu’na göre son on yılda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından açılan sondaj kuyusu sayısı 1.594 adettir. Mart 2016 itibariyle Avrupa’nın en fazla sondaj yapan ülkesi Türkiye’dir. Türkiye’de bu tarih itibariyle açılan aktif sondaj kulesi sayısı 28’dir. Türkiye’yi 19 kule ile Norveç ve 10 kule ile İngiltere izlemektedir. Petrol ve doğal gaz aramaları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının yanı sıra yerli ve yabancı şirketler tarafından yoğun biçimde yapılmaktadır. Bu bilgi ve veriler bize Türkiye’nin ham petrol ve doğal gaz arama, saptama ve çıkarma konusunda herhangi bir engelle karşılaşmadığını gösteriyor.
Sonuç
Lozan Antlaşması’nın, doğal kaynaklarımızı aramayı engelleyici gizli maddeleri olduğu ve antlaşmanın 100 yıl süreli olması nedeniyle 2023’de yürürlükten kalkacağı, ondan sonra bizim bu kaynakları çıkararak hızla gelişmiş ülke konumuna geçeceğimiz biçimindeki iddiayı ele aldık ve inceledik. Lozan Antlaşması metnine ilişkin incelememizde; antlaşmanın süreli olduğuna ilişkin hiçbir düzenleme olmadığını gördük. Ardından antlaşma metninde yer almayan ve doğal kaynaklarımızı çıkarmamızı engelleyen gizli düzenlemeler olup olmadığını araştırmaya geçtik. Burada elimizde gizli metin vb olmadığı için doğal kaynaklarımızı arayıp aramadığımızı analiz etmeye giriştik. En kritik üç kaynak olan bor, ham petrol ve doğal gazı örnek olarak seçip devletin resmi raporlarından konuyu araştırdık. Bu araştırmalarımızda gördük ki doğal kaynaklarımızı yeterince arıyoruz ve bulduklarımızı devreye sokabiliyoruz. Yani bunları aramamıza engel olan hiçbir düzenleme veya başka bir engel söz konusu değil.
Ve sonuçta bu iddianın sadece bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu kanıtlamış ve tarihin çöplüğüne atmış olduk.
www.mahfiegilmez.com. Bu yazı, Sn. Eğilmez’in özel izni ile yayınlanmaktadır.
YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Yazar adı ve "vergialgi.net" internet sitesi adı kullanılmadan alıntı yapılamaz.
KAYNAK: https://vergialgi.net/ekonomi-maliye/lozan-antlasmasi-2023-de-bitecek-biz-de-madenlerimizi-cikarabilecegiz/?fbclid=IwAR2GIgsUKVXBaTr-_4wlgqaYkVnicOaTaiNohMxJ47Iq804_6bkU9Hl5r5Q

10 Aralık 2018 Pazartesi

EKONOMİ İLE İNAT OLMAZ "Rifat SERDAROĞLU" 10 Aralık 2010 "DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ" - Ekonomik sistemler arası tartışmanın, ekonomi yönetimini eleştirmenin, suçlu aramanın şu an sırası değil. Çünkü fabrikada-çarşıda-tarlada-mutfakta olmak üzere her yerde yangın var!

EKONOMİ 
İLE İNAT OLMAZ
Rifat SERDAROĞLU
10 Aralık 2010
"DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ"
Ekonomik sistemler arası tartışmanın, ekonomi yönetimini eleştirmenin, suçlu aramanın şu an sırası değil.
Çünkü fabrikada-çarşıda-tarlada-mutfakta olmak üzere her yerde yangın var!

Yılbaşından bu yana (Brezilya-Hindistan-Güney Afrika) ülkelerinin ulusal paralarının ABD Doları karşısında kaybı ortalaması YÜZDE ON BUÇUK oldu.
Türk Lirası ise yılbaşına göre tam tamına YÜZDE KIRK İKİ değer kaybetti.
Bizim de içinde bulunduğumuz “Kırılgan Beşli” denilen bu ülkelerden, TL 4 kat fazla değer kaybetti.
Yani onlar 1 fakirleşti biz 4 fakirleştik.
Şimdi çare zamanı, çözüm zamanı ama bir cümle ile söylemeliyim ki Türkiye olarak, ekonomi alanındaki düşüncelerimizi-tercihlerimizi değiştirmek zorundayız.
Global kapitalizmin ahlaksızlığına çare olsun diye ekonomistler dünyaya sosyalizmi dayatmaya kalktılar. Bunların ikisi de enternasyonalist’tir.
İkisi de ULUS DEVLETE karşıdır ve ikisinin de ekonomik anlayışının temelinde PARA vardır. Bu ikili aynı ana-babanın çocuklarıdır. Farkları yoktur.
Eksikleri de aynıdır. İki sistemde de “AHLAK” çok eksiktir.
Üretim ilişkileri, sistemi ne olursa olsun “sömürünün her türlüsüne karşı çıkacak” bir ekonomik ahlak etrafında birleşmek, ekonomik ahlakı sağlayacak özerk kurumları oluşturmak zorundayız…
Geçen hafta, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısında, iş insanlarımızın ortak feryadı şöyle idi; “İflaslar başlarsa, durum daha da kötüye gider.
Dalga dalga KOBİ’lere, esnafa ve vatandaşa yayılır.”
Kimdir TÜSİAD? Ekonomideki ağırlığı ciddiye alınmalı mı?
-TÜSİAD, 4.500 civarında şirketi temsil eder.
-Kayıtlı istihdamın %50’sini (Kamu ve Tarım hariç) sağlar.
-Dış Ticaretimizin %85’ini (enerji ithalatı hariç) gerçekleştirir.
-Ülkede toplanan Kurumlar Vergisinin %80’ini öder…

TÜSİAD’ın önerilerini, uyarılarını dikkate almayan siyasetçinin aklı kıt demektir.
TÜSİAD YİK toplantısında bu kişilerin yüzlerine bakarak hakaret eden siyasetçi ise akıl ve ruh sağlığı bozuk biridir.
TÜSİAD’ın sadece eli değil, gövdesi de taşın altındadır.
Bu arada, TÜSİAD önemli bir STK olarak, Cumhuriyet ve Demokrasi için görevini tam olarak yapmış mıdır? Yapamamıştır!
Özel sektör borçlarından başlayacak bir ekonomik kriz, tüm ülkeyi kasıp kavurur.
Devleti yönetenlerin görevi, Türk Ekonomisinin paydaşlarıyla, dünya gerçeklerini-ekonominin gerçeklerini- Türk Milletinin gerçeklerini masaya koyup, efendice tartışmak ve çözümü milletle paylaşmak olmalıdır.
Sayın Cumhurbaşkanının ekonomi ile bilgi ve deneyimini hepimiz biliyoruz. Kendileri, inanıyorum ki ekonomideki uluslararası terimlerin bazılarını yeni duymuştur.
Bayat simidi ısıtıp satarak, karkas etten sucuk yapıp satarak, Ülker bayiliği yaparak öğrenilen ekonomi ilmi (!) ancak “Sağ cep kasa, sol cep muhasebe” örneğinde görüleceği gibi çok ilkel olarak kabul edilir!
Türk Hazinesinin ve maliyesinin başına konan damadın ekonomi bilgisi ise
“değil mi Güler Hanım, değil mi Hüsnü Bey” diyecek ve Çalık Holdinge verilen, verilecek katkı kadardır.
Eyy Türk Milleti’nin babaları;
İstediğiniz kişiyi kızınız için damat olarak seçebilirsiniz. Tüm evlenen çiftlere mutluluklar dileriz.
Fakat kızınıza çeyiz olarak, Türk Milletinin malı olan hazinemizi, maliyemizi ve varlıklarımızı veremezsiniz.
Devletin kör kuruşu heder edilirse, hesabını sizden mutlaka sorarlar.
Ama bugün ama yarın…
Sayın Cumhurbaşkanı, size önerimiz şudur;
-Damadı görevden alıp, sarayda geri hizmette görevlendirin.
-Ekonominin başına, kendini ispatlamış, deneyimli kadroları getirin.
-Merkez Bankası gibi ekonomik hayatla ilgili “Özerk Kuruluşlara” müdahale etmeyin.
-Akıllı ve dürüst siyasetçi, para ile ilgili işlere elini-kolunu sokmaz, sokmayın.
-Uzmanları dinleyip onlara hem yetki hem de sorumluluk verin ve lütfen karışmayın.
-Ekonominin tüm paydaşlarını, çözüm bulmak amacıyla bir araya getirin.
Bu toplantının “Asgari Ücret Komisyonu” çalışması gibi olmasına fırsat vermeyin…
Siz, Sayın Bahçeli ile birlikte Cumhur İttifakını ayakta tutmak ve 21. Yüzyılın efsane buluşu olan “Millet Bahçeleri” açmak için çalışın, çok çalışın…
Sağlık ve başarı dileklerimle 10 Aralık 2018
Rifat Serdaroğlu

3 Aralık 2018 Pazartesi

Rahim Cavadbeyli için ortak duyuru İran'a iade edilmek üzere Van'da tutuklu bulunan Azerbaycan asıllı Türk milliyetçisi Rahim Cavadbeyli için ortak basın bildirisi yayımlandı.

Rahim Cavadbeyli için ortak duyuru
İran'a iade edilmek üzere Van'da tutuklu bulunan Azerbaycan asıllı Türk milliyetçisi Rahim Cavadbeyli için ortak basın bildirisi yayımlandı.

İran'a iade edilmek üzere Van'da tutuklu bulunan Azerbaycan asıllı Türk milliyetçisi Rahim Cavadbeyli için ortak basın bildirisi yayımlandı.
Azerbaycan asıllı, sayısız eseri ve makalesi olan bir Türk milliyetçisi, hukukçu, aydın Rahim Cavadbeyli’ye, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi tarafından “özgürlüğüne yönelik bir tehdit ile karşı karşıya kalacağı bir ülkeye gönderilemez” statüsü verilmişti. Cavadbeyli, 2 Ağustos’ta gözetim altına alınarak iade edilmesi halinde idam edileceği İran’a gönderilmek üzere Van’daki sığınma kampına gönderildi. Zor şartlarda yaşayan Cavadbeyli için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından istisnai durumu nedeniyle verilen vatandaşlık sözü de yerine getirilmedi.
Cavadbeyli'nin serbest bırakılması için başta Yeniçağ yazarı ve Millî Düşünce Merkezi Genel Başkanı Sadi Somuncuoğlu ve Aydınlar Ocağı'nın da yer aldı bir çok sivil toplum örgütü bir araya gelerek basın bildirisi yayımladı.
"SURİYELİLERE TANINAN HAKLAR CAVADBEYLİ'DEN NEDEN ESİRGENİYOR"
Yayımlanan ortak basın bildirisinin tam metni şöyle:
"Soruyoruz?
Rahim Cavadbeyli mahkûm değil, BM korumasına tabi bir MÜLTECİDİR. İran'a iade edilemez. Buna rağmen 4 aydır Van Sığınmacılar Kampı'nda tutuluyor.
Neden?
İran Dışişleri Bakanı'nın Türk hükümetinden ısrarla iadesini istediği Rahim Cavadbeyli, İran Türklerinin demokrasi ve insan haklarını savunan önemli bir lideridir. 4 yıldır Türkiye'de Birleşmiş Milletler koruması altında siyasi mültecidir. Tarih ve eğitim alanında yayımlanmış makaleleri ve kitapları vardır. Ankara'da, Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans öğrenimi görmektedir.
Cavadbeyli, 3 Ağustos'ta aniden, hiçbir bilgi verilmeden ve gerekçe gösterilmeden gözaltına alınarak dört gün bekletildikten sonra Van Kurubaş Geri Gönderme Merkezi Sığınmacılar Kampına konuldu. Böylece bütün özgürlüklerinden mahrum edildi.
Kardeş bildikleri Türkiye'deki bu beklenmedik durum karşısında Tebriz caddelerinde binlerce Türk, "Azerbaycan var olsun! Rahim Bey azâd olsun!" sloganlarıyla yürüyerek tepkilerini gösteriyor.
Cavadbeyli, uluslararası koruma altında bir mülteciyken, dört aydır Van'daki sığınmacılar kampında hangi gerekçeyle tutuluyor? Anayasa Mahkemesi'nin 13.09.2018 tarihli "mültecilerin geldikleri ülkeye iadeleri mümkün değildir" kararına rağmen, nasıl oluyor da mahkûm muamelesine tabi tutuluyor?
Yıllardır PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerini Türkiye'ye karşı koruyan İran rejimi, 1925 yılına kadar ülkenin egemeni olan 40 milyonu aşkın Türk'ün sivil haklarını meşru yollardan savunan bir lideri Türkiye'den hangi cesaretle talep edebiliyor?
Suriye, Irak, Somali, Myanmar, Filistin'de insan hakları ihlallerine duyarlı davranan Türk Hükümeti, aynı duyarlılığı neden Rahim Cavadbeyli'den esirgiyor?
Milyonlarca Suriyeli sığınmacıya vatandaşlarımızın sahip olmadığı haklar bahşedilirken, temel insan haklarının Cavadbeyli'den esirgenmesinin sebebi Türklüğü müdür?
Hastaneye sevki sırasında sanki mahkûmmuş gibi hiçbir hukuk kuralı tanınmadan kelepçe vurulmaya kalkışılması, Cavadbeyli'nin bunu şiddetle reddetmesi üzerine hastaneye sevkinden vazgeçilmesi nasıl izah edilebilir?
Aşağıda imzaları bulunan bizler, bu soruların cevaplarını öğrenmek istiyoruz. Bu Rahim Cavadbeyli'nin de bizim de en temel insani hakkımızdır.
Sorularımızın hukuka dayalı bir cevabı yoksa Rahim Cavadbeyli derhal serbest bırakılmalıdır."
BİLDİRİYE İMZA ATAN İSİMLER ŞÖYLE:
Millî Düşünce Merkezi Genel Başkanı
Sadi SOMUNCUOĞLU
İstanbul Aydınlar Ocağı Genel Başkanı
Prof. Dr. MUSTAFA ERKAL
Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı
Fehmi KİRAZ
Ankara Forumu Derneği Genel Başkanı
Obahan OBAOĞLU
Ankara Türk Ocağı Başkanı
Türkan HACALOĞLU
Ankara Aydınlar Ocağı Genel Başkanı
Dr. Sinan DEMİRTÜRK
Millî Düşünce Merkezi İstanbul Şubesi
Sadık GÜNER
Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı
Süleyman PEKİN
Antalya Aydınlar Ocağı Başkanı
Baki KÜÇÜKOKUDAN
Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı
Mustafa Kemal CERRAHOĞLU
Türk Dünyası Kadınlar Dostluk ve Dayanışma Derneği Gen. Bşk
Hediye KARAKUŞ
Konya İdealist Kadınlar Derneği Başkanı
Emine MUŞTU
Ahde Vefa Turan Birliği Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı
Harun MERAL
Mefkûre Mektebi
Ülkücü Düşünce Derneği Başkanı
Ahmet SELÇUK
Millî Devlet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Berkan SÖZER
Yeni Ufuk Dergisi
Mevlüt Şahin Emekli Öğretmen Malatya
Nuri Oğuz Çakmak Emekli Memur Kayseri
Cansu Demir Öğretmen İzmir
Bülent Yılmaz Finansçı Tiflis
Fatih Turgut Serbest Meslek Erzurum
Mehmet Sayar Emekli Astsubay Mersin
Gürcan Siviş Öğrenci İstanbul
Mehmet Özdemir İstanbul
Saffet Koç Emekli Memur
Beycan Gökbulut
Ali Ihsan Tekelioğlu
Serbest Meslek Denizli
Ahmet Dalar Emekli Öğretmen Eskişehir
Levent Meydan
Veli Koç Grafiker Denizli
Leyla Türkeli Emekli Öğretmen Ankara
Yunus Emre Can Öğrenci
Mehmet Turan Tanşekuay Gaziantep
Selami Yıldırım Emekli Öğretmen Eskişehir
Cafer Küçük Mühendis Ankara
Oğuz Han Öğrenci Brüksel
Hüseyin Albay Mali Müşavir Kahramanmaraş
Arif Açıkel Makine Mühendisi Yozgat
Ali Poyraz Fersahoğlu Öğrenci Adana
Mehmet Aslan Serbest Meslek Gaziantep
Serdar Varol Emekli Memur Kahramanmaraş
İlhan Albayrak İstanbul
Muhsin Aktaş
Mehmet Ay Emekli Öğretmen Nevşehir
Hakan Yavuz Sosyolog İstanbul
Bayram Yıldız Öğretim Üyesi
Volkan Tarhan Çalışma Ekonomisti Aydın
Emrullah Özdemir Yazar Ankara
Karahan Yüksek Ziraat Müh.
Fahrettin Bal Emekli Memur
Serhan Yılmaz Emekli İstanbul
Sevin Süğlün Emekli Öğretmen Denizli
Mehmet Nuri Serbest Denizli
Ahmet Sarıçiçek
Namık Kemal Pişgin Ankara
Vehbi Akkılınç Balıkesir
Burcu Dokuzlar Eskişehir
Oğuzhan Oğuz Bursa
Kutluay Benli Sakarya
Ömer Kütük Mühendis Bursa
Mehmet Kemal Bayrak Mühendis
Serap Dertli Emekli Öğretmen Kahramanmaraş
Esra Karaman Ankara
Nagehan Penbeci Öğrenci Kastamonu
Abdullah Karakuş İzmir
Ali İhsan Bacalan
Ahmet Şatıroğlu Emekli İstanbul
Ali Mas Emekli Balıkesir
Ömer Birinci Emekli Öğretmen
Ömer Faruk Güder
Ali Özer Kilis
Alptekin Emekli İnşaat Müh. Kayseri
Rıdvan Mevlüt Kaya Emekli Öğretmen Mersin
Ahmet Katlıoğlu Bursa
Bekir Kayık Emekli Bankacı İstanbul
Ali Gökhan Hafızoğlu Mühendis
Murat Gül Emekli Memur
Oktay Kılıç Çorum
Ali Kuzkaya Offenbach
Mehmet Hamdi Demirer Elektrik Teknisyeni
Mehmet Baysalhan
Cengiz Duran Mali Müşavir
Muharrem Kocademir Emekli
Ahmet Canlı Emekli
Osman Dumlupınar Eczacı Kayseri
Cahit Koyuncu Çanakkale
Mete Büyükmurat Gaziantep
Mehmet Yıldız Serbest Meslek Oslo
Reyhan Özçiftçi Serbest Meslek Ankara
İbrahim Kemal Özdemir Kayseri
Recep Bayram İşletmeci Ankara
Kemal Çopuroğlu Emekli Öğretmen
Bayram Yelen Eğitimci Ankara
Ali Erkan Elektrik Teknikeri
Abdurrahman Yaray Ziraat Teknikeri
Oğuz Gürz Elektronik Teknikeri
Yılmaz Alan
Yavuz Sümbül Ziraat Mühendisi
Mehmet Aksoy Emekli Memur
Ali Meral Öğretmen
Aydın Taş Gazeteci
Şinasi Apaydın Mühendis
Vahit Konar Öğretim Üyesi
Okan Balkan İzmit
Nesib Nesibli Öğretim Üyesi Trabzon
Abbas Aslan
Serkan Akgöz Yazılım Uzmanı
Macit Güngör Eğitimci
İlhan Aksu Emekli Öğretmen
Orhan Özkan Emekli
Gökbörü Tekin Çiftçi
Ramazan Altınay
Sümeyye Altınay
Mehmet Uzun Emekli
Gülerer Yüksek Ziraat Müh.
Halit Serdar Paksoy Emekli Öğretmen Kahramanmaraş
Abdurrahman Peri Muhasebeci
Ali Göker Emekli
Cüneyt Öztürk Teknisyen
Ziya Cantürk Kimya Mühendisi
Cüneyt Birkök Öğretim Üyesi
Şemsettin Ceylan Emekli Astsubay
Aykut Kişi Özel Güvenlik Müdürü İstanbul
Mehmet Uysal Öğretim Üyesi
Rıfat Uğrar Emekli Bürokrat
Hasan Levent Sümen Harita Mühendisi
Ertan Gün Muhasebeci
Neşet Ciğer
İdris Gök
Ahmet Karahaliloğlu Şoför
Nursen Nermin Öztürk
Murat Yapıcı Doktor Bolu
Mahmut Torun
Mehmet Göksal
Melih Dinçel
Talat Küçük Emekli
Ali Rıza Saklı Öğretim Üyesi
Tuncay Nehir İnşaat Mühendisi
Ali Tanırgan İşçi
Yavuz Selim Birtane Öğrenci
Ahmet Gümrükçü Sigortacı
Nizam Işık Avukat
Hayrettin Özpek
İbrahim Duman Şoför
Mete Ateş Doktor
Serhun Uyanık Avukat
Murat Ünsaldı Emekli Memur
Yusuf Duran Kayseri
Hüseyin Akar Emekli Öğretmen Muğla
Hasan Kutlu Emekli Memur
Fatma Yanık Emekli Öğretmen
Ertuğ Fırat Emekli Memur
Yılmaz Baş Emekli Memur
Mehmet Kılınç Emekli Öğretmen
Sinan Doğrulmaz Annecy/Fransa
Mehmet Akif Sağdıç
Hasan Özdemir Kuyumcu
Çağlar Emekli Sivil Savunma Uzm.
Nursal Seçkin
Paki Küçüker Öğretim Üyesi
Nurullah Yılmaz Mali Müşavir
Şaban Demir Emekli
Ali Çorapçı Emekli
Turan Arı Emekli Öğretmen
Hayati Acar
Şahin Toker Emekli Ankara
Hasan Çelik Bilge İstanbul
Ümit Demir Esnaf
Hayrani Altıntaş Emekli Öğretim Üyesi Ankara
Nazire Özcanalp Ev Hanımı
Ay Tigin Ata
Necip Çukurtarla İnsan Kaynakları Yöneticisi
Bekir Bozkaya İzmir
Gülay Akşen Emekli Memur
Adil Yüksel
Mehmet Şevket Zık Emekli
İsmet Rizeli Emekli Öğretmen
Ahmet Akkaya Emekli Tesisatçı
Mehmet Karcı
Adnan Tuksal Esnaf
Ali Özturan Emekli Belediye Başkanı
Yaşar Kılıç Makine Mühendisi
Meral Yalçınkaya Emekli Öğretmen
Ahmet Çelik Emekli Belediye Başkanı
Metin Öztürk Serbest Meslek
Serdar Kalmuk Avukat
Osman Bağ Serbest Meslek
Cengiz Yıldırım Ziraat Mühendisi
Abdülgani Akbulut Emekli
Ertan Öngel Emekli
Cengiz Yıldırım Ziraat Mühendisi
Korkmaz Emekli Yüksek Ziraat Müh.
İlhami Çuhadar Doktor
Ömer Yuvalı Emekli
Mehmet Öcalan Kaufbeuren
Cebrail Şimşek Doktor
Zeki Kara Emekli
Şenol Ömerzade Emekli Araştırmacı
Berrin Bilginer Öğretmen
İbrahim Yıldırım Öğrenci
Cemil Alper Emekli MEB Müfettişi
Mustafa Akçay Emekli
Necmettin Kutlu
Namık Kemal Özkan Ziraat Yüksek Mühendisi
Bülent Avşar Özel Güvenlik
Muttalip Akar Esnaf Sivas
Ömer Topçu Emekli
Osman Ünal Emekli Doktor
Abit Gez Öğrenci Ankara
Can Kemaloğlu Emekli Yüksek Kimya Müh.
Mehmet Recai Perkel Emekli Öğretmen
Menderes Kaya Emekli
Turgut Albaş Mali Müşavir
Mehmet Ali Coşar Emekli
Hülya Kopar Ankara
Emine Özgenç Emekli Öğretmen
Erdoğan Temur Turizmci
Ertuğrul Yardımlı
Yener Bayraktar Mobilyacı
Ayzıt Türkeş Emekli Memur
Yakup Kaya İşçi
Sevim Bozkurt Balcı Kahramanmaraş
Ayten Şimşek Ulutaş Ev Hanımı
Enver Solak Bilgisayarcı Mersin
Nevzat Koç Muhasebeci
Zafer Gevişen Emekli
Ömer Ay Emekli Öğretmen
Mustafa Dönüş Emekli Öğretmen
Hadi Öztürk Münih
Kayhan Açıkol Serbest Meslek
Abdil Türkarslan
Nazmiye Arican Emekli
Ömer Yuran
Bayram Ali Bozkurt Emekli Memur
Muhitdin Yılmaz Öğretim Üyesi
Durmuş Kapak Ziraat Mühendisi
Cahit Şener Emekli
Melek Erdoğan Öğrenci
Haşim Marangoz Emekli Öğretmen
Ahmet Şakrucu Emekli
Mehmet Cengiz Akay Emekli Öğretmen
Zülfer Keloğlu
Murat Karatepe İşletmeci
Mithat Yılmaz Makine Mühendisi
Mehmet Aksoy Yazı İşleri Müdürü
Bahadırhan Tolu Güvenlik Personeli
Ramazan Beklevic Emekli Belediye Başkanı
Mahmut Günaydın Aarhus / Danimarka
Mustafa Esen Teknisyen Kırıkkale
Yaser Öztürk Tercüman
Selami Ertunç Emekli
Abdurrahman Tozluca Konya
Hamza Yılancı Kamu Emeklisi
Murat Topaloğlu Serbest Meslek
Qaşqay Celilov Hukukçu
Ercan Özçelik Özel Güvenlik
Dilek Hatunoğlu
Mehmet Can Emekli Ankara
Hasan Muhammet Güldaş Mühendis
Hasan Özcan
Nusret Biber Emekli Öğretmen
Hakan Tenekeci İşçi
Erhan Kır İşçi
Ethem Külhan Emekli
Niyazi Yılmaz İşçi
Haydar Möhür Emekli
Mustafa Yenişeker Şair
Ahmet Nizamettin Aktay Öğretim Üyesi
Mustafa Kamil Demir Edmonton
Rasim Patır İnşaatçı
Yasemin Akar Emekli Öğretmen
Beytullah Sezer Emekli Maden Mühendisi
Bekir Gürkan Özgün
Mustafa Horuz Güvenlik Görevlisi
Ahmet Özcan Emekli
Nezaket Naz
Ahmet Balcı Emekli
Yaşar Ertan Emekli Subay
Mehmet Ay Emekli Öğretmen
Durmuş Can
Yalçın Keman Emekli
Mürşide Okur Emekli Öğretmen
Şammas Baştuğ
Salih Dilek Emekli
Nevin Çelik Emekli Öğretmen
Aliseydi Polat Emekli Öğretmen
Ömer Altundeğer Emekli
Ahmet Daldı
Mertcan Koyuncu Öğrenci
Mehmet Kesen Emekli
Ali Özdoğru Emekli
Süleyman Paşa Garibağaoğlu Emekli Başkomiser
Sedat Akgün Yeminli Tercüman
İsmail Arıkboğa Emekli Öğretmen
Melike Aygün Emekli Öğretmen
İbrahim Aktaş
Şaban Buğra Kılınçarslan Öğrenci
Salih Yalçın Öğretmen
Kenan Aydoğdu Emekli
Kadir Yavuz Çevreci
Satılmış Sert
Burak Türk Öğrenci
Göksel Gökay
Onur Demircan Öğrenci
Turgay Çavga Elektronik Mühendisi
Adem Köktaş İşçi Almanya
Kemal Tuncer
Hazım Memiş Emekli Öğretmen
Mehmet Sakarya Ankara
Mehmet Ali Karaoğlu
Hasan H. Kank
Memet Şeref Şen Mühendis
Osman Yaşar Davarcı
Rasih Demirci
Merve Karagül Bankacı
Mehmet Hilmi Terzi Emekli Bürokrat
Kemal Çuhadar Emekli
Kerem Petekçi Ekonomist
M. Halistin Kukul
Bekir Paksoy
Abbasiye Şişman Eğitimci
Mehmet Emin Durmuş Serbest Meslek
Ahmet İnci Bankacı
Mehmet Kaya
Kenan Şahbaz Eğitimci/ Şair
Kutlay Varlı
Nedim Kaymakçı
Oğuzhan Bingöl Mali Müşavir
Murat Akpınar Emekli Memur
Üçler Uğurlu Dişhekimi/ İşadamı
Özdemir Bozdoğan
Ahmet Yavaş Emekli Öğretmen
Necati Beşirli
Yunus Nadi Özçelik Emekli Öğretim Üyesi
Bülent Yılmaz Finansçı
Aliseydi Yetgin Özel Güvenlik
Rıza Kırım Emekli
Ekrem Aksu Akademisyen
Gülsen Tanyıldız Mühendis
Engin Demir
Ahmet Yaşar Turan Mühendis
Aydın Parmaksızoğlu Brühl / Almanya
Ahmet Koç İşçi
Hasan Hüseyin Bindal
Murat Altıparmak Emekli Bürokrat
Aydın Özkan Emekli
Mustafa Ilgaz Konya
Önder Ergin Öğrenci
Mehmet Birer Emekli
İbrahim Etem Kahvecioğlu
Hamdi Yozgatlı Emekli Öğretmen
Seddar Büyüksarıyıldız Turist Rehberi
Yakup Seçkin
Ali Aydur
Sinan Yalçınkaya Antalya
Sedat Şanaldı Emekli Memur
Ali İloğlu Emekli
Bayram Ali Bozkurt
Sertan Başoğlu Emekli Banka Müdürü
-Nurdoğan Suat Kofoğlu
Necip Çankaya
Atalay Yağmur
Arslan Albay Emekli
Muharrem Nuri Çakar Şoför
Yusuf Elvan
Oğuz Akçay
Dilaver Kurt Ankara
Süleyman Demirel
Hasan Çekiç
Hakkı Yücel
Ertem Ömer
Mustafa Nevruz Sinaci Ekspert, Gazeteci, Araştırmacı-Yazar
Ulusal Haber Gazetesi ve Ulusal Ajans Genel Yayın Yönetmeni
Seydi Çevik
Bekir Yavuz Kaya Antalya
Hakim Boz Serbest Meslek
Fatih Akgören
Şenol Deniz
Aşır Işlak Emekli Memur
Kazım Singil İnşaat Mühendisi
Şaban Tokat
Adem Akbulut
Fikri Özgür Türk
Süleyman Aydın Ankara
Metin Savaş Yazar
Metin Genç Emekli Eğitimci Ankara
Ahmet Çetin Ertürk Ankara
Ahmet Hafi Topaldemir
İlham Tağıyev
Rahmi Bulut Ankara
Rahmi Erçetin Emekli Eskişehir
Bayram Önemli Londra
Muharrem Çamcı
Gürsel Ergan
Fatih Oğhan İzmir
Fatih Mehmet Yiğit
Ahmet Nuzumlalı Konya
Nizamettin Kurt
Olcay Kılıç
İskender Ağaoğlu Öğrenci İstanbul
Yusuf Hoşfikirer
Hüseyin Tamer Kayseri
Onur Muntazam Öğrenci Kayseri
Nazmiye Arıcan
Sinan Yalçınkaya
Sedat Şanaldı
Duranbey Gültekin Emekli bankacı
Mustafa Barış
Reyhan Özçiftçi
Mustafa KEPİR Muhasebe
Macit Yavas
Abdullah Karagul
Prof. Dr. Celal Tuncer
Mehmet Faik Tortop Diş Hekimi
Fakılı Emekli öğretmen.
Zülfer Keloğlu
Hakkı Göger Emekli
Yusuf Tüfekci Emekli
Aybike Güzay
Hali Demirbaș Reklamcı
Hüseyin TAVUKÇU Makina Mühendisi
Dursun Öcal Emekli
Paşa Kula Emekli Konya
Kaynak Yeniçağ: Rahim Cavadbeyli için ortak duyuru